MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dilluns, 20 d’octubre del 2014

JUNIOR - L'EQUIP QUE POT PERÒ QUE NO VOL

Es ben cert que l'equip té potencial per jugar a bàsquet però per alguna raó que desconec no vol fer-ho. No volem fer allò que ens hem compromès en equip i ens estimem més llançar la tovallola a la primera de canvi. "Perdem com sempre" s'escoltava a la banqueta. És com tenir un mètode per perdre els partits i cap per guanyar-los. Sabem perfectament què cal fer per anar per darrera el marcador però cap de nosaltres, té la determinació de creure en allò que aprenem i que ajuda a guanyar els partits.

El convenciment de que no hi ha res que puguem fer per guanyar un partit està tant arrelat que fins i tot s'ha convertit en una ferma creença difícil de combatre. Així ha passat avui quan després de fer un bon inici amb un parcial de 0-8 l'equip s'ha enfonsat literalment després de la primera cistella de joc de l'Hospitalet. I amb aquesta mentalitat hem afrontat un parcial en contra de 20-0. Quan les coses no funcionen llavors apareixen les primeres excuses per poder justificar les errades als companys de banqueta per comtes d'aprofitar-les per millorar el nostre joc.
A la mitja part després d'un gran debat intern es sentien veus de què sí es podia jugar millor i fins i tot guanyar el partit. Aquest entusiasme, que ha sortit dels propis jugadors, s'ha contagiat amb la mateixa celeritat que el pessimisme de l'inici del partit. I així, que el panorama ha canviat; pressió a la pilota, puntajar els llançaments a cistella i lluitar per guanyar el rebot han fet que l'efectivitat local baixés escandalosament i què l'equip es creixés per reduir les distàncies al marcador. Minuts de "volem i podem". Amb aquest esperit s'ha guanyat clarament el tercer quart.
L'últim quart hem continuat lluitant amb més ganes que encert però la actitud del tercer període s'ha mantingut intacte. Físicament ja no podíem i les errades fruit del cansament es succeïen. El resultat final també sorprèn en positiu doncs hem arribat als 44 punts que mai havíem assolit i l'equip de l'Hospitalet han arribat al 58 que són menys punts en contra que els altres partits disputats.
El que ens preocupa al cos tècnic és com canviar la creença limitant de que no hi ha res que puguem fer per millorar i jugar millor, per un altre de útil que ens ajudi a ser millors cada dia. Que recordi als jugadors que són persones plenes i amb recursos, encara que alguns recursos una mica rovellats i que només amb una mica d'entrenament i entrega podem afinar i posar en practica.  I la nul·la confiança en els sistemes que plantegem per tal d'organitzar l'ocupació d'espais i coordinar els moviments dels jugadors. Ni el contracop, ni l'atac estàtic són percebuts com útils per els jugadors per la qual cosa les indicacions que surten des de la banqueta no arriben i convencen a ningú. Per tot això, jo em pregunto: Com volem que sigui el nostre equip? Quins objectius volem assolir? I quina és la millor manera de fer-ho? Alguns jugadors ja aportaven solucions cosa què ens agrada perquè vol dir que estar ficat en el partit. Els objectius que es varen plantejar varen ser acceptats però ningú tret dels entrenadors creu que puguis portar-se a terme. Potser, i només potser, estem davant d'un altre creença limitant. Que que els objectius surtin dels jugadors i siguin acceptats per aquests sinó no serem un equip cohesionat i que treballa amb il·lusió per assolir allò que s'ha marcat.   Penseu-hi, companys!
Nosaltres els entrenadors estem a la vostra disposició i farem allò que calgui per que el grup es senti EQUIP!.
Cos Tècnic:
Joaquim Vilella
Òscar Arriola