MANYANET MOLINS

MANYANET MOLINS

dimecres, 15 d’octubre del 2014

JUNIOR - BONES SENSACIONS GRÀCIES A LA MILLORA EN DEFENSA


El debut a casa com a local va deixar bones sensacions gràcies a la millora en defensa. Aquesta vegada la pressió sobre la pilota no es va fer esperar. Des de el primer minut de joc, la pilota era defensada a poc més d'un metre de distància dificultant la progressió cap a cistella. Alhora la formació en triangle defensiu facilitava que en determinades situacions els companys poguessin aturar una penetració o dificultessin la circulació de la pilota. 

És des de la defensa que l'equip creix i es creu amb força per sortir al contracop. Aquest és el nostre estil; córrer ordenadament des del darrere per assolir avantatges a la pista del davant. Avantatges que no sempre aprofitàvem degut a males seleccions de tir o per passades poc precises. Però poc a poc i gràcies a les errades dels primers moments l'equip s'alçava de nou amb ràpids contracops ben finalitzats sempre buscant el gest més senzill i directe.
 

El marcador va ser igualat els dos primers períodes, amb un comput d'un període per equip. Si amics el segon període va ser nostre sobretot perquè l'equip es donava permís per intentar les jugades i situacions entrenades durant la setmana. Amb tot, el tercer terç va ser el pitjor amb diferència. Voler resoldre les accions de joc de forma aïllada i sense la col·laboració dels companys va ser ben aprofitada per l'equip visitant. Estar bé que s'intenti l'1x1 però sense obsesionar-se i desplegant el joc col·lectiu perquè altres companys puguin aportar joc. En els moments en què el joc es torna difícil i encadenem dos accions d'atac poc eficients, cal llavors atendre a les indicacions del capità i l'entrenador i tornar de nou a concentrar-se en allò que portem a terme als entrenaments i no deixar-se portar per la situació. Cal recuperar el control del joc; primer defensa i després atac

L'últim període va evidenciar que l'equip tenia moltes ganes de lluitar per la victòria i per millorar. La victòria no va poder ser perquè l'escletxa del tercer període vas ser insalvable, però millora es va evidenciar amb minuts de qualitat amb contracops ràpids i sense aturar la cistella no deixant que la defensa s'organitces. Amb un equip petit, demostrant que l'alçada no ho es tot en el joc sinó que les ganes poden suplir qualsevol diferència teòricament favorable.    

Per últim dir-vos, que la millora ja ha començat. Que tenim un llarg camí per recórrer però que som plenament conscients que treballant amb qualitat i intensitat als entrenaments assolirem cada vegada més un estil de joc atrevit i molt gratificant. 

Ànims!!! Ens veiem al proper entrenament de dimarts. 

Joaquim Vilella